Werkwijze en aanpak

In mijn werken onderzoek ik vraagstukken rondom onze relatie met de natuur, gedragspatronen, lichaamstaal en de impact van klimaatverandering.

Inspiratie haal ik uit, voor mij, twee belangrijke thema's.
1: Het klimaat en de natuur.
2: Gedragspatronen en lichaamstaal. 


Natuur en Klimaat
De klimaatverandering door onze vervuiling is zo aangrijpend dat ik wil vastleggen, wat ik nu nog zie, niet wetende wat er straks verdwijnt. 

Gedragspatronen en lichaamstaal
Houding en gedrag in beeldtaal vast te leggen is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij.
Terwijl in het ene schilderij de afbeelding eenvoudig is te herkennen, ligt in het andere de zeggingskracht verborgen in de beweging en de structuur van het materiaal.
Het verwerken van symbolieken zie je vaak terug in mijn werk.

Creativiteit is magie.
Onderzoek het niet te nauwkeurig.

Mijn kunst belichaamt een uniek samenspel van diverse kunststromingen, waaronder realisme, postimpressionisme, abstract expressionisme en surrealisme, geweven samen met een vleugje naïeve en intuïtieve verbeelding. Het resultaat is een betoverende droomwereld, zwevend tussen abstractie en figuratieve elementen.

Door het samensmelten van oude en nieuwe methoden, breng ik mijn innerlijke visie tot leven in de uiterlijke realiteit. Hierbij tracht ik perspectieven te benadrukken die zich niet beperken tot één enkel medium. Mijn werk overstijgt bewust de conventionele grenzen van traditionele kunststromingen, en nodigt kijkers uit om de harmonie tussen droom en realiteit te verkennen in een intrigerende en meeslepende ervaring.

Ik beleef en bekijk mijn wereld welke ik verbeeld.
Jij kijkt en beleeft mijn werk, in jouw wereld.

In mijn creaties verweef ik graag een spel van kleuren, waarbij ik vaak tegenstrijdige tinten op een harmonische wijze samenbreng. Met behulp van diverse technieken voeg ik een dimensie toe, waardoor mijn werken levendige verhalen vertellen. Fluisterende details ontvouwen zich naast weelderige vlakken die dansen in een rijk palet van kleuren. Het contrast dat hieruit voortkomt, vormt een essentieel element dat mijn artistieke expressie verrijkt.

Duurzame schoonheid.
In mijn artistieke reis omarm ik duurzaamheid en hergebruik als kernwaarden. Door gerecyclede materialen te gebruiken, transformeer ik afgedankte doeken, lijsten en verschillende elementen tot nieuwe, betekenisvolle creaties. Hieruit ontstaat een symboliek die de veerkracht van de natuur weerspiegelt, en tegelijkertijd wil ik de aandacht vestigen op het belang van hergebruik en bewustwording creëren rondom duurzaamheid en milieukwesties.

Contact

Werkruimte / Atelier  Aan Zee 28,
8325 BV,  Vollenhove.
Presentatie - Kerkplein 10, 8325 BV Vollenhove
#weerribben #kopvanoverijssel #beeldendekunstvollenhove 
#steenwijkerland #kunstinkop

Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
Lid B.O.K RBA202012003
( Beroeps Organisatie Kunstenaars)
KvK: 63539535 (Art in Business)

Stel een vraag