Explanation of works

Mirriam Bouwmeester

Live and let Live

Mijn werk is een kleurrijk. Mijn werken zijn vraagstukken over onze natuur, gedragspatronen, lichaamstaal, klimaatgevolgen.

Twee thema`s.
Klimaat.
De klimaatverandering door onze vervuiling is zo aangrijpend dat ik wil vastleggen, wat ik nu nog zie, niet wetende wat er straks verdwijnt. 

Vrouw.
Haar houding en gedrag in beeldtaal vast te leggen is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij.

Terwijl in het ene schilderij de afbeelding eenvouding is te herkennen, ligt in het andere de zeggingskracht verborgen in de beweging en de structuur van het materiaal. Het verwerken van symbolieken gebruik ik vaak in mijn werk.

Mijn werk kenmerkt zich verder door een eigenzinnige stijl van abstract en gedetailleerde figuratieve, fantasie aspecten. Het zijn beeldbepalende elementen die ik graag combineer om tot een boeiend en spannend beeld te komen.
Als materiaal voor mijn werken gebruik ik acrylverf en oilpastel, in combinatie met pasta en vele lagen vernis tussen de lagen door. Het ruwe van ongemengd schilderen geeft een beleving waar ik naar op zoek ben.

Het spelen met kleuren combinaties geeft de kleur die ik beoog. Vaak zie je in detail een mix van tegengestelde kleuren wat voor het oog weer kloppend wordt gemaakt. Oilpastel geeft allure aan de verbeelding, zowel op doek als op het aluminium waar ik momenteel veel mee werk. 

 Live and let live

Na de Hoge school voor de Kunsten, Constatijn Huygens te Kampen, specialisatie beeldhouwen en schilderen, ben ik vervolgens naar Den Haag vertrokken. Daar heb ik mijn opleiding vervolgt bij Atelier Galerie Benoit, Christiaan Nuijten. Vandaaruit jarenlang portret getekend en mij ontwikkeld in analoge fotografie en InDesign.

Momenteel elementen die ik combineer in mijn nieuwste werken op gerecyclede aluminium. Dit is een uitdaging van materiaal en techniek.
De materie geeft een palet aan mogelijkheden, zowel de achtergrond als wat er op wordt geprint nadat ik er een digitale bewerking heb gemaakt uit onderdelen/details vanuit mijn schilderijen en foto`s, is ongekend.
Daarna de bewerking met oilpastel maakt elk werk weer uniek.

Contact

Werkruimte / Atelier -> Willem Lodewijkstraat 14, 8356 EH Blokzijl

Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
Lid B.O.K RBA202012003
( Beroeps Organisatie Kunstenaars)
KvK: 63539535 (Art in Business)

Stel een vraag