Werkwijze en aanpak

In mijn werken onderzoek ik vraagstukken rondom onze relatie met de natuur, gedragspatronen, lichaamstaal en de impact van klimaatverandering.

Inspiratie haal ik uit, voor mij, twee belangrijke thema's.
1: Het klimaat en de natuur.
2: Gedragspatronen en lichaamstaal. 


Natuur en Klimaat
De klimaatverandering door onze vervuiling is zo aangrijpend dat ik wil vastleggen, wat ik nu nog zie, niet wetende wat er straks verdwijnt. 

Gedragspatronen en lichaamstaal
Houding en gedrag in beeldtaal vast te leggen is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij.
Terwijl in het ene schilderij de afbeelding eenvoudig is te herkennen, ligt in het andere de zeggingskracht verborgen in de beweging en de structuur van het materiaal.
Het verwerken van symbolieken zie je vaak terug in mijn werk.

Creativiteit is magie.
Onderzoek het niet te nauwkeurig.

Mijn werk omarmt een unieke versmelting van verschillende kunststromingen, waaronder realisme, postimpressionisme, abstract expressionisme en surrealisme, gecombineerd met naïeve en intuïtieve verbeelding. Het resultaat is een droomwereld, zwevend tussen abstractie en figuratieve elementen.

Door oude en nieuwe methoden te combineren creëer ik beeldbeleving vanuit mijn innerlijke visie naar uiterlijke realiteit. Hiermee benadruk ik perspectieven die niet alleen in één materie te vangen zijn. Mijn werk overstijgt bewust de grenzen van traditionele kunststromingen en creëert een intrigerende en meeslepende ervaring voor de kijkers, waarbij ze worden uitgenodigd om de harmonie tussen droom en realiteit te ontdekken.

Ik beleef en bekijk mijn wereld welke ik verbeeld.
Jij kijkt en beleeft mijn werk, in jouw wereld.

In mijn werk speel ik graag met kleurencombinaties, waarbij ik vaak tegenstrijdige kleuren op een harmonieuze manier samenbreng. Met behulp van o.a. borduurwerk en collagetechnieken voeg ik textuur toe aan mijn werk en creëer ik extra verhaallijnen. In mijn werken ontstaan daardoor fluisterende details en grote vlakken spelen met een rijk scala aan kleuren. Het contrast in mijn werk vormt een essentieel element dat mijn artistieke expressie verrijkt.

Duurzame schoonheid.
Ik omarm duurzaamheid en hergebruik in mijn kunstwerken. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen, transformeer ik afgedankte doeken, lijsten, diverse materialen tot nieuwe, waardevolle creaties.
Er ontstaat organisch gevormde symboliek, die de welvaart van onze natuur weergeeft. Hiermee wil ik de nadruk leggen op het belang van hergebruik en een bewustwording creëren rondom duurzaamheid en milieukwesties.

Contact

Werkruimte / Atelier  Aan Zee 28,
8325 BV,  Vollenhove.
#weerribben #kopvanoverijssel #beeldendekunstvollenhove 
#steenwijkerland #kunstinkop

Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
Lid B.O.K RBA202012003
( Beroeps Organisatie Kunstenaars)
KvK: 63539535 (Art in Business)

Stel een vraag