Werkwijze en aanpak

Live and let Live

Mijn werken zijn vraagstukken over onze natuur, gedragspatronen, lichaamstaal en klimaatgevolgen.

Natuur en Klimaat
De klimaatverandering door onze vervuiling is zo aangrijpend dat ik wil vastleggen, wat ik nu nog zie, niet wetende wat er straks verdwijnt. 

Gedragspatronen en lichaamstaal
Houding en gedrag in beeldtaal vast te leggen is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij.
Terwijl in het ene schilderij de afbeelding eenvoudig is te herkennen, ligt in het andere de zeggingskracht verborgen in de beweging en de structuur van het materiaal.
Het verwerken van symbolieken zie je vaak terug in mijn werk.

Na de Hoge school voor de Kunsten, Constatijn Huygens te Kampen, specialisatie beeldhouwen en schilderen, ben ik vervolgens naar Den Haag vertrokken. Daar heb ik mijn opleiding vervolgt bij Atelier Galerie Benoit, Christiaan Nuijten. Vervolg ontwikkeling en opleidingen, zie CV.

Mijn werk kenmerkt zich verder door een eigenzinnige stijl van abstract en gedetailleerde figuratieve, fantasie aspecten. Het zijn beeldbepalende elementen die ik graag combineer om tot een boeiend en spannend beeld te komen.
Als materiaal voor mijn werken gebruik ik acrylverf en oilpastel, in combinatie met pasta en vele lagen vernis tussen de lagen door. Vanuit de tube of bus wordt met snelle slagen door de paletmes op het doek gemengd.
De kleuren creëren die ik wil weergeven, ontstaan dan. Dat kan met vlakken/streken naast elkaar of streken door elkaar. Het blijven zien van deze vermenging maakt een levendig geheel. De expressie geeft de dimensie er aan.
Een beeldbeleving waar ik naar op zoek ben.

 Leven en laten leven

Het spelen met kleuren combinaties.
Vaak zie je in detail een mix van tegengestelde kleuren wat voor het oog weer kloppend wordt gemaakt. Oilpastel geeft aan de verbeelding, een extra allure. Details worden fluisterend, grote vlaken spelen met kleurenscala.

Momenteel ligt de nadruk op het thema natuur en klimaat.
Dit thema vraagt een andere aanpak waarvoor gerecyclede aluminium een prachtig materiaal is. Maar meteen ook een uitdaging van materiaal en techniek.
Het geeft een palet aan mogelijkheden, zowel de werking van geborsteld aluminium als wat er op wordt geprint.  De digitale bewerking bestaan uit onderdelen van mijn schilderwerken en fotografie.
Nadat het geprint is, komt de tweede fase. Het bewerken met oilpastel. Het is veel meer een productmatig proces maar omdat de eindbewerking telkens opnieuw en anders wordt gedaan maakt het een uniek werk.

Dit jaar (2022) ligt tevens de focus op Nederlandse wilde bloemen, waarvan de eerste werken klaar zijn en ook meelopen in diverse exposities.  

Contact

Werkruimte / Atelier  Aan Zee 28,
8325 BV,  Vollenhove.
#weerribben #kopvanoverijssel #beeldendekunstvollenhove 

Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
Lid B.O.K RBA202012003
( Beroeps Organisatie Kunstenaars)
KvK: 63539535 (Art in Business)

Stel een vraag