Maakproces 2

Eilat 70 jaar

Maakproces van een van mijn schilderijen

Meekijken van eerste opzet tot de laatste verfstreek

Het laten meekijken in het proces begin ik allereerst met het uitleggen vanuit welk thema ik aan de slag ga. Vervolgens de vlakverdeling, de kleuren, de symboliek, de details en de manier ( penseel of palet) van schilderen.

70 jarig bestaan  Eilat

Hoe verbeeld je ervaring, beleving, indrukken. De openheid van de mensen die daar wonen, de barmhartigheid (wit). Het openstellen voor ieder, ongeacht afkomst ( Mens, man/vrouw oud/jong in een persoon). De grenzen, al dat prikkeldraad. De buurlanden, de vele katten ( symbool voor gelukbrengende en heilige wezens). 

Indrukken en symboliek

De onbezorgde houding waarin waakzaamheid schuilt (zithouding). Eilat 70 jaar ( olijftakje en Davidster) Vlag; blauw (inkt) en wit (zuiverheid).

Al die indrukken maakte dat ik behoorlijk buiten mijn normale patroon werkte. Dat was wennen en wat zegt dat dan. Nou, geen idee, het voelt goed en verbeeld wat ik wil weergeven. 

Schets op strand 

Aan het stand van Eilat een specifieke houding mooi stil moment van rust en vertrouwen vastgelegd. Eerste opzet op het doek.

Overnieuw

De eerste opzet geheel overnieuw opgepakt, de stijl, beeld en gevoel paste niet, deze tinten pakken meer het moment,

Eerste opzet

De zittende houding weer neergezet, de kat erbij. 

Vele lagen opbouwen

Acryl flink verdund met vernis, herhaaldeijk opbrengen om het "dromerige" beeld te krijgen. Het vraagt geduld en dus tijd om het doek goed gedroogd te krijgen zodat de volgende bewerking er weer op kan. 

Afwerking met oilpastel

De afwerking is details aanbrengen, zowel met acrylverf alsmede oilapastel. Een mooi reisverslag van de ervaringen in Eilat.

Live the Life - Eilat 70 jaar

Contact

Werkruimte / Atelier  Aan Zee 28,
8325 BV,  Vollenhove.
Presentatie - Kerkplein 10, 8325 BV Vollenhove
#weerribben #kopvanoverijssel #beeldendekunstvollenhove 
#steenwijkerland #kunstinkop

Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
Lid B.O.K RBA202012003
( Beroeps Organisatie Kunstenaars)
KvK: 63539535 (Art in Business)

Stel een vraag