Blogs

Laat jezelf zien!!

Kijkers/Kopers en Kunst
Hoe houden we onze kijkers/kopers van ons werk op de hoogte?
Als de mogelijkheden om je te bezoeken beperkt wordt omdat er geen tijd is, je te ver weg woont, je niet in debeurt exposeert, dan komen we naar de kopers/kijkers toe.
Dat kan op een manier die ons al gratis wordt aangereikt.

“People don’t buy WHAT you do, they buy WHY you do it”

Social Media. 

Laat jezelf zien!.

Werkend in een Social media bedrijf Bouwmeestermedia  waar we momenteel veel tips en uitleg geven aan ondernemers om de bedrijfsvoering via internet actief te houden, daarnaast zittend in het bestuur van De Kunstbrug wetende wat er speelt bij kunstenaars en zelf ook een kunstenaar zijnde, is het delen van wat tips een kleine moeite.
En zeg niet:
Social media. Vermoeiend, niets voor mij, Het is jezelf zo omhoog prijzen. Genoeg redenen om het niet te doen. Het gaat er ook dan niet om dat je jezelf de hemel in prijst, maar om ervoor te zorgen dat mensen weten wie je bent, wat je doet en waarom. Betrek mensen in je proces. Als je dat, vooral consequent en op zo'n manier zoals mensen jou kennen en/of als mensen jou gaan ontmoeten dat je bent zoals jij je hebt voorgedaan op de social media kanalen, dan gaan mensen je vertrouwen. Als dat gebeurt heb je je doel bereikt. Eén van de basisvoorwaarden voor en van verkoop. 

“People don’t buy WHAT you do, they buy WHY you do it” Andy Wharhol

Wat doe je.
Jij maakt kunst. Hoe je het maakt is jouw bekend. Jouw gevoelens, jouw beleving, jouw uitingen passen bij je zoals je dat wilt tonen in je werk.

Wat doe je dan?
Je werkt aan jouw marketing, aan jouw product, jouw werk waar je graag van wilt leven. Dat wat je maakt wil je graag delen. Delen doe je met je doelgroep.

Wat breng je, wat verkoop je?.
Jouw beleving, jouw wereld, jouw kunst.
Jouw waarom, is jouw werk,  is jouw marketing. 

Opbouwen van relaties.

Paar succesvolle voorbeelden ter inspiratie  zijn http://heatherday.com/notes/ https://www.instagram.com/heatherday/ Ze is bang dat ze door de "kunstwereld"  te commercieel wordt gevonden. "Thanks to social media, you can share your work and process with others.
2de voorbeeld is Gwenn Seemel http://www.gwennseemel.com "Art marketing isn’t just about selling more art. It’s about making better art and also about finding success through a fuller understanding the artist’s role". https://www.instagram.com/gwennpaints/ 

Creatieve proces is marketing

Een van je onderdelen in je creatieve proces is marketing., Sommige ervaren het als prettig om 2 a 3 dagen achter elkaar door te werken. Andere delen hun dagen of week door midden. Maakt op zich niet uit, zolang het maar past in je ritme van leven en werken. Daarin zit ook een groot deel van de marketing. De meeste besteden veel tijd aan hun creatieve processen maar niet aan hun marketing, daarin zal dus echt de knop om moeten. Wil je leven van je werk dan zul je jouw werk moeten delen met anderen.

Wees sociaal.

Maak van te voren een plan en verdeling wat jou interesseert en waar jij jezelf wilt laten zien en wat je wilt laten zien. Wees ook sociaal. Natuurlijk gaat het om je werk maar niemand zit op platte verkoop te wachten!.
Dus Like en deel, reageer op updates, als iemand een vraag stelt, beantwoord die dan, probeer mee te doen aan maatschappelijke discussies.

Laat jezelf zien op allerlei diverse social media kanalen zodoende krijg je weer volgers terug, je uiteindelijke doelgroep.

Contact

Werkruimte / Atelier  Aan Zee 28,
8325 BV,  Vollenhove.
#weerribben #kopvanoverijssel #beeldendekunstvollenhove 
#steenwijkerland #kunstinkop

Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
Lid B.O.K RBA202012003
( Beroeps Organisatie Kunstenaars)
KvK: 63539535 (Art in Business)

Stel een vraag