NEW ART

Caught in body language patterns 

Mix media, geprint op geborsteld aluminium, afm 17 bij 15 cm. 
Stedelijk Museum Kampen en de Kunstbrug hebben de regionale kunstenaars  uitgedaagd om werk te maken vanuit het thema  van Christie van der Haak, patronen. Dit werk van mij en diverse andere kunstenaars, is geinspireerd op herhaling van lichaamstaal. Patronen van gedrag. 

Vrijheid, versterkt Vrede, verbind vriendschap.

In het thema 75 jaar bevrijding, We'll meet again Kampen Hanzestad, expositie Vrijheid Nu en toekomst een nieuw werk gemaakt.
1.20x1.20 MDF 

Expositie van 15 mei tot en met 17 juli. Stadskazerne Kampen

Iris, the bridge between heaven and earth

Feest van de Geest. Thema: in Vuur en Vlam

6 luik, afm 25 cm x 25 cm . Basis paneel, linnen doek op kartonpaneel. Pasta en acrylverf. Lagen opbouw - vernis - lagen opbouw. Indrogen van kleuren, afwerking zijdeglans vernis.

Woman Water Lily

Abstract figuratief waterreflexie.
materiaal: Pasta, acrylverf, zijdeglansvernis
Afm: 30 x 50.  

Wilde Winde Vrouw

Fantasierijke verbeelding van een vrouwenlichaam in een gekronkel van de winde. De kelken verbloemen met recht het lichaam tegelijkertijd benadrukken de takken de welvingen. De spiegeling van bladeren, water, waterrimpels, refelxie geeft een onrealistisch beeld. Kleur, relief en vorm zijn belangrijke onderdelen in dit schilderij. 

Vrijheid in denken, doen en spreken. -Reformatie stad Kampen 500 jaar- 

Met het schilderen van "De IJssel is een vrouw" waarvan de navel, Kampen verbeelden, was de wens om een schilderij te maken waarin het front van Kampen, met name de Bovenkerk en de IJssel gecombineerd met symboliek te verbeelden. In 2017 een logo mogen ontwerpen voor de 500 jaar Reformatie Stad Kampen met daarin een Zwaan. De zwaan staat symbool voor de Lutherse kerk in Nederland maar ook voor nobele zuiverheid, liefde, wijsheid, kracht en harmonie. De Reformatie ging rond 1500 ook over vrijheid van denken, doen en spreken. Onze vrijheden staan momenteel onder druk. Redenen om aandacht te vragen voor vrijheid in denken, doen en spreken.

Het proces, de ontwikkeling van schetsen tot schilderij, heeft anderhalf jaar in beslag genomen. De vele verschillende stijlen van expressionisme en realistisch figuratief met abstracte vormen samen te krijgen is een uitdaging maar voor mijn gevoel noodzakelijk om tot mooi samenspel van zeggingskracht te komen. Geïdealiseerd  fantasierijk. De heldere kleuren, de vertaling van de vormen. De minimalistische details, de grove streken, de daarvan het samenspel maakt dat het schilderij gaat leven.

Geheel heeft een dramatische uitstraling mede door de dominerende donkere luchtpartijen en heldere lichtinval, woest IJsselwater tegen het abstract front van Kampen. 

De intensiteit van de vele lagen, waarvan laatste laag met bijna droge verf op is gebracht geeft een speciaal effect. Schilderij: Zwaan. 500 jaar vrijheid in denken, doen en spreken. Reformatie stad Kampen.  afmeting: 1,75 x 1,20 , Acrylverf 
Iris: Poort tussen aarde en hemel.
Myosotis: Vergeet me niet

Waterreflexie IJsvogel

Een reflexie van water en lucht in de kleuren van de ijsvogel. Takken van de plantaan met haar vruchten. De IJsvogel zittend op een van de takken.

Vrouwe Inner Wheel

Mix media - acryl , papier en pasta .Figuratieve verbeelding van: Zij oordeelt op basis van gelijke, ze zorgt voor en geeft al haar vriendschap

Durf te staan in je kracht

Tweeluik. Figuratieve verbeelding van drie vrouwen die elkaar steunen, vertrouwen en ondersteunen. Doeken opgezet in mix media wat een mooie structuur geeft aan de lagen acryl

Zomeravond Zwaan

Tweeluik - Verkocht

Inner- Veld- boeket

 Ontsnapt uit mijn "wintergevang"
formaat 80 x 60. Acryl paletmes
Blauw en Geel voeren de boventoon. 

Aalscholver paartje

In de ochtendzon twee aalscholvers. De slangennekken strekken en buigen in bochten en krommingen die ongekend zijn, geeft een prachtig schouwspel. De aalscholver heeft een verenpracht van ogenschijnlijk zwart maar de onderliggende kleuren  zijn fel en heel kleurrijk. Bijzondere vogel.

Blauwborst

Piepklein vogeltje wat leeft in moerasgebieden.
In een drieluik  zijn typische houding en karakter weergegeven in een drietal Selfi`s .  

Aalschover ( vliegend met nest materiaal)

Op paneel afmeting 1.20 x 1.20 . techniek paletmes, transparant lagen verwerking, inwassen van kleuren. 

3 details. opbouw van fragmentarisch opbrengen van acrylverf door mideel van de paletmes, mengen gebeurt op het doek. Het riet daarvan detail, kleur wordt ingewassen laag op laag. Water is in diverse lagen opgebouwd, eerst transparante lagen daarober heen dekkende, daardoor ontstaat er een dimensie. 

Schilderij rechts:
Blokzijler Brok, afmeting:  25 x 30 materiaal, linnen op karton, acrylverf, kleuren Blokzijl.

Onderstaand;
M Golding. Afmeting: 45 x 35 cm incl lijst. Materiaal: linnen op paneel. Acrylverf. paletmes en penseel nr 1. Vernis: zijdeglans.

Contact

Werkruimte / Atelier -> Willem Lodewijkstraat 14, 8356 EH Blokzijl

Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
Lid B.O.K RBA202012003
( Beroeps Organisatie Kunstenaars)
KvK: 63539535 (Art in Business)

Stel een vraag