NEW ART

Waterreflexie IJsvogel

Een reflexie van water en lucht in de kleuren van de ijsvogel. Takken van de plantaan met haar vruchten. De IJsvogel zittend op een van de takken.

Vrouwe Inner Wheel

Mix media - acryl , papier en pasta .Figuratieve verbeelding van: Zij oordeelt op basis van gelijke, ze zorgt voor en geeft al haar vriendschap

Durf te staan in je kracht

Tweeluik. Figuratieve verbeelding van drie vrouwen die elkaar steunen, vertrouwen en ondersteunen. Doeken opgezet in mix media wat een mooie structuur geeft aan de lagen acryl

Zwaan. 500 jaar vrijheid in denken, doen en spreken. Reformatie stad Kampen

Met het schilderen van "De IJssel is een vrouw" waarvan de navel, Kampen verbeelden, was de wens om een schilderij te maken waarin het front van Kampen, met name de Bovenkerk en de IJssel gecombineerd met symboliek te verbeelden. In 2017 een logo mogen ontwerpen voor de 500 jaar Reformatie Stad Kampen met daarin een Zwaan. De zwaan staat symbool voor de Lutherse kerk in Nederland maar ook voor nobele zuiverheid, liefde, wijsheid, kracht en harmonie. De Reformatie ging rond 1500 ook over vrijheid van denken, doen en spreken. Onze vrijheden staan momenteel onder druk. Redenen om aandacht te vragen voor vrijheid in denken, doen en spreken. Het proces, de ontwikkeling van schetsen tot schilderij, heeft anderhalf jaar in beslag genomen. De vele verschillende stijlen van expressionisme en realistisch figuratief met abstracte vormen samen te krijgen is een uitdaging maar voor mijn gevoel noodzakelijk om tot mooi samenspel van zeggingskracht te komen. Geïdealiseerd  fantasierijk. De heldere kleuren, de vertaling van de vormen. De minimalistische details, de grove streken, de daarvan het samenspel maakt dat het schilderij gaat leven. Geheel heeft een dramatische uitstraling mede door de dominerende donkere luchtpartijen en heldere lichtinval, woest IJsselwater tegen het abstract front van Kampen. 
De intensiteit van de vele lagen, waarvan laatste laag met bijna droge verf op is gebracht geeft een speciaal effect. Schilderij: Zwaan. 500 jaar vrijheid in denken, doen en spreken. Reformatie stad Kampen.  afmeting: 1,75 x 1,20 , Acrylverf 
Iris: Poort tussen aarde en hemel.
Myosotis: Vergeet me niet

Zomeravond Zwaan

Tweeluik - Verkocht

Inner- Veld- boeket

 Ontsnapt uit mijn "wintergevang"
formaat 80 x 60. Acryl paletmes
Blauw en Geel voeren de boventoon. 

Aalscholver paartje

In de ochtendzon twee aalscholvers. De slangennekken strekken en buigen in bochten en krommingen die ongekend zijn, geeft een prachtig schouwspel. De aalscholver heeft een verenpracht van ogenschijnlijk zwart maar de onderliggende kleuren  zijn fel en heel kleurrijk. Bijzondere vogel.

Blauwborst

Piepklein vogeltje wat leeft in moerasgebieden.
In een drieluik  zijn typische houding en karakter weergegeven in een drietal Selfi`s .  

Aalschover ( vliegend met nest materiaal)

Op paneel afmeting 1.20 x 1.20 . techniek paletmes, transparant lagen verwerking, inwassen van kleuren. 

3 details. opbouw van fragmentarisch opbrengen van acrylverf door mideel van de paletmes, mengen gebeurt op het doek. Het riet daarvan detail, kleur wordt ingewassen laag op laag. Water is in diverse lagen opgebouwd, eerst transparante lagen daarober heen dekkende, daardoor ontstaat er een dimensie. 

Schilderij rechts:
Blokzijler Brok, afmeting:  25 x 30 materiaal, linnen op karton, acrylverf, kleuren Blokzijl.

Onderstaand;
M Golding. Afmeting: 45 x 35 cm incl lijst. Materiaal: linnen op paneel. Acrylverf. paletmes en penseel nr 1. Vernis: zijdeglans.

Contact

Werkruimte / Atelier -> Stationsplein 1a, 8267 AB, Kampen  
Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
KvK: 63539535

Thuis atelier: Willem Lodewijkstaart 14, 8356 EH Blokzijl

Stel een vraag

Versturen