Explanation of works

Mirriam Bouwmeester

Explanation of works

Veel van mijn werk is een kleurrijke ode aan de pracht van onze natuur, maar ook een aanklacht tegen de kooplust en het wegwerpgedrag van onze maatschappij.

Daarnaast is ook de vrouw een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij. Bijzondere maar ook typerende houdingen van het vrouwenlichaam verschijnen regelmatig op mijn doeken. Mijn abstracte werken over serviceclub Inner Wheel maken daar een onderdeel van uit 

Mijn werk kenmerkt zich verder door een eigenzinnige stijl van abstract en gedetailleerde figuratieve aspecten. Organisch, flora en fauna, de kleuren, het lijnenspel, de vlakverdeling, penseel, palet, streek en vegen, het zijn allemaal beeldbepalende elementen die ik graag combineer om tot een boeiend en spannend beeld te komen. Als gereedschap voor mijn werken gebruik ik alles wat nodig is tot de juiste expressie te kunnen tonen. Mijn lijsten maken onderdeel uit van het schilderij. Met wegwerp- afvalmateriaal maak ik de lijsten. Daarmee wordt de aanklacht tegen de kooplust, de verdringing van de natuur uitgebeeld. 

Deze werkwijze maakt de schilderijen boeiend en afwisselend.

Terwijl in het ene schilderij het motief eenvouding is te herkennen, ligt in het andere de zeggingskracht verborgen in de beweging en de structuur van het gebruikte materiaal.
Ik schilder op MDF (geprepareerd) en op doek.
Mijn studiejaren heb ik genoten aan de Kunstacademie te Kampen en won in 2017 de Publieks Kunstprijs van Kampen met mijn schilderij "De IJssel is een Vrouw". Met dit grote doek raakte ik het publiek door de slingerende IJssel in het natuurgebied van De Zande tot Ketelmeer fantasierijk, als moeder aarde, te verbeelden. 

Ik werk in mijn atelier, het Stationgebouw aan de IJssel met een grote kamer ( oude directiekamer van de NS) aan de Noordoost kant waar het licht diffuus in de kamer komt, zowel in opdracht als vrijwerk. Wilt u eens komen kijken, dat kan, graag even bellen of mailen. 

Contact

Werkruimte / Atelier -> Stationsplein 1a, 8267 AB, Kampen  
Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
KvK: 63539535

Thuis atelier: Willem Lodewijkstaart 14, 8356 EH Blokzijl

Stel een vraag

Versturen