Reformatie

500 jaar reformatie Kampen

Rerformatie Stad Kampen

Kampen is 2017 officieel toegetreden tot een select aantal steden in zeventien verschillende landen die zich Europese Reformatiestad mogen noemen. In het kader van de viering van 500 jaar reformatie heeft de Gemeenschap van Protestantse Kerken in Europa deze bijzondere eretitel eind juni 2017 ook aan de stad Kampen verleend. De redenen om de historische intocht opnieuw te beleven. In kade van deze gebeurtenis is een website ontwikkeld en een logo ontworpen.
Unieke historie
"Ongetwijfeld verdient Kampen deze titel vanwege haar unieke historie. De middeleeuwse Hanzestad Kampen werd gekenmerkt door een typisch Nederlandse, humanistische sfeer. Nog voordat Martin Luther zijn 95 aanklachten tegen de wantoestanden in de Roomse Kerk aan de deur van de kerk in het Duitse Wittenberg spijkerde, was het begin van de reformatie in Kampen al merkbaar."

De Reformatie ging rond 1500 ook over vrijheid van denken, doen en spreken. Anno 2017 zijn er opvallende gelijkenissen. Onze vrijheden staan onder druk en de verspreiding van nieuws heeft juist nu, via de social media opnieuw een enorme versnelling gekregen. Redenen om aandacht te vragen voor vrijheid van denken, doen en spreken.

Het logo symboliseert de drie kernen. denken doen spreken, de Zwaan symboliseert nobele zuiverheid, liefde, wijsheid, kracht en harmonie. De zwaan als symbool voor het lutheranisme. Mirriam Bouwmeester

Ateursrecht

Voor gebruik van mijn ontwerpen, ik ben maker en auteursrechthebbende, heeft u toestemming of een geldige licentie nodig. Indien u dit niet heeft ontvangen of heeft aangevraagd schendt u mijn exclusieve recht om de werken openbaar te maken en/of te verveelvoudigen en/of te veranderen. Dit is een inbreuk op mijn auteursrecht. 

Contact

Werkruimte / Atelier -> Willem Lodewijkstraat 14, 8356 EH Blokzijl

Bel: 06 54686467
Mail: art@mirriambouwmeester.nl

Lid FNV Kunstenbond: 5802813
Lid B.O.K RBA202012003
( Beroeps Organisatie Kunstenaars)
KvK: 63539535 (Art in Business)

Stel een vraag